Over mij

Steppen is heerlijk! Dat is alomvattend wat ik van steppen vind en waarom ik FitKick ben begonnen.

Mijn naam is Sabrina Haas en ik ben 45 jaar. Ik hou van reizen, avontuur, sporten, nieuwe dingen beleven en nieuwe mensen leren kennen.

Tijden ben ik op zoek geweest naar een fijne sport om in mijn enkele vrije uurtjes in de week te doen. Niet zo zeer om af te vallen, maar meer om strakker te worden, een betere conditie te krijgen en ook voor de voldoening die sporten mij geeft. Bij de verschillende sporten, op de sportschool, yogaklasjes, of andere georganiseerde sporten vroeg ik mij vaak af van ‘wat doe ik eigenlijk hier?”. Het zonnetje, de buitenlucht, de vrijheid was toch echt iets wat ik dan miste. De herhaling in de klasjes brak ook meestal snel op. De uitdaging was er dan snel af.

Hardlopen vond ik best fijn, lekker buiten, maar naast de knieblessures, heb ik zoveel hardloopkwalen voorbij horen komen dat ik qua gezondheid en gewrichtsbelasting toch mijn twijfels begon te krijgen. Op de fiets ontdekte ik dat het gebied rondom Bussum echt prachtig is. Maar helaas train je op de fiets niet de specifieke billen/heupen/buikzones die toch wel aangepakt mochten worden en ook ervaarde ik bij het fietsen niet echt het voldane sport gevoel. Om echt naar de verschillende prachtige plekjes toe te gaan, lag helaas ook een beetje buiten mijn hardloopbereik.

Heel toevallig zat ik op een Amerikaanse website waar ik voor het eerst een KickBike zag. De beschrijving, de werking en de uitstraling grepen mij meteen, hier moest ik iets mee! Een week later heb ik er meteen twee gehuurd, op pad gegaan, en vanaf toen was ik verkocht! De snelheid, de afstanden die je aflegt, de effectiviteit, de FUNfactor, de lage blessuregevoeligheid alle ingrediënten.

Voor mij is dit echt de ultieme sport! Het gevoel van vrijheid, de wind in je haren, de natuurbeleving die je ervaart. Vele malen heb van mijn steppers gehoord dat ze de tocht als ‘meditatief’ ervaren. Dat is toch een hele fijne extra, terwijl je toch echt je lichaam vol aan het trainen bent.

Iedere tocht is anders, verschillende routes, maar ook het zonlicht, de wolken, de vergezichten , de Schotse Hooglanders, de mensen die je je tegen komt of juist de momenten dat het lijkt alsof je de enige bent op de heide. Allemaal uniek! Steppen pakt daarbij ook precies de ‘probleemzones’ aan. Heupen, billen worden echt aan het werk gezet, een echte cellulitis killer, en daarbij train je ook nog eens je buik, rug en armspieren. Een full body work out!

Val je er van af? Die vraag krijg ik ook vaak. Tijdens een tocht verbrand je ontzettend veel kcal. Afvallen is echter een kwestie van een balans vinden in het sporten en eten. Van het steppen krijg je namelijk ook een heerlijke gezonde eetlust. Hou je die een beetje in toom, dan kan ik je verzekeren dat je er zeker van afvalt.

Steppen is genieten, een beleving, een avontuur en een zeer effectieve sport om te doen. Probeer het ook eens….maar pas op…voor je het weet ben je ook addicted!

SHOPPING BAG 0